Marsvinebid:

Marsvinebid kan være en ubehagelig oplevelse med lægebesøg som resultat.

Dyrebid kan generelt give infektioner som skal behandles med forskellige former for antibiotika eller penicillin.

Jeg har selv netop været ude for at et marsvin bed mig fordi jeg prøvede at sætte to voksne brødre sammen (De har tidligere gået i samme bur). Dette var ikke nogen succes da den ene troede den blev angrebet af sin broder da jeg ville skille dem ad igen.

Dette resulterede i at jeg fik et ordentligt bid i tommeltotten med betændelse som resultatet af dette.

Op til lægen hvor jeg fik en stivkrampe vaccination og penicillin (Marsvin må ikke få Penicillin).

Dette var fint indtil lægen ringede til mig og bad mig komme til kontrol da bakterierne var resistente overfor penicillin (Penicillin virkede ikke).

Heldigvis bekæmpede min krop selv betændelsen, for ellers skulle jeg på anden medicin. Jeg fik dog en bakterie dræbende creme for at være sikker på at der ikke kom flere bakterier ned i såret. Denne creme kan holde sig i ret lang tid i køleskab, så jeg skal benytte den hvis jeg får småskrammer af de små dejlige kræ (F.eks. fra kløer og tænder).     :-)

Det eneste som er værre end et dyrebid er et menneskebid, som min læge så flot informerede mig om.

Er man i tvivl efter et dyrebid om hvor lang tid siden det er at man har fået en stivkrampe vaccination bør man gå til lægen og få dette foretaget. En stivkrampe vaccination er ikke så slem som før i tiden hvor man fik den i skulderen, i dag får man den i overarm's muskulaturen.

Er der det mindste tegn på infektion / betændelse skal man også kontakte sin læge så han / hun kan tage en prøve for at konstatere hvilken bakterie det drejer sig om så man kan få den rette behandling / medicin.

HUSK AT DET ER BEDRE AT KONTAKTE LÆGEN EN GANG FOR MEGET END EN GANG FOR LIDT.

 

Webmaster.