Køb af marsvin.

Det kan anbefales at man kontakter en opdrætter under Dansk Marsvineklub for at købe et marsvin. De har kendskab til deres marsvin frem for en dyrehandel som intet ved om hvor dyrene kommer fra, om der har været sygdomme og så videre. Hos en opdrætter kan man som regel også få hjælp hvis man skulle have spørgsmål om det / de marsvin man har købt. Hvis det er en meget erfaren opdrætter så ved de i nogle tilfælde mere end den lokale dyrlæge om marsvin. Dette kommer meget an på dyrlægen og hvor erfaren opdrætteren er .

Medlemmer i Dansk Marsvineklub kan også få lavet stamtavle på deres marsvin, dette gælder både racedyr og kæledyr (ikke racedyr).

Der er ingen regler for hvornår man kan få et opdrætternavn i Dansk Marsvineklub, andet end at man skal være medlem og ansøge om det !!! Så et opdrætternavn betyder IKKE at man er en erfaren opdrætter.

Inden man køber (/ samtidig med at man køber) et marsvin skal man som minimum have købt bur, vandflaske, madskål, foder, hø og spåner. Foder skal indeholde C - vitamin da marsvin ikke selv kan danne det.

Forskellige opdrættere samt hvad de opdrætter kan ses under Link's til opdrættere.

Dansk Marsvineklub's side kan ses på http://www.marsvineklub.dk