Møffe - Husets hersker

Møffe - Husets hersker.

Hej med jer. Jeg er en Himalaya farvet Merino han og hedder oprindeligt Biancojovi vom Gutenberg, men bliver i daglig tale kun kaldt Møffe. Madfar siger jeg har fået navnet fordi jeg møver rundt og øffer. Ja hvad er nu det der med at kalde mit sprog for at øffe? Bare fordi jeg altid snakker når jeg går rundt.

Jeg har min madskål og vandflaske i bunden af et "Muttehøjhus" med plexiglas foran som jeg da bare kravler over, man har vel muskler. Her opholder jeg mig når jeg skal have lidt tørfoder og vand, og lige se om mine damer har det godt. Altså de damer madmor har sat ind til mig så der kan komme flere Møffebørn. Madmor er meget glad for mine børn, for som hun siger så er der ingen af dem der får "Tabt nakke". Hallo, tror hun da at jeg vil lave andet end kvalitets muttebørn :-)
Mine børn bliver da noget de kalder BIG, BISJ og selv mine børnebørn får Certer i Sjælden variant på udstillingerne.

I samme rum som mit "Muttehøjhus" er i, er der 2 større "Muttehøjhuse". I dem bor der mange af mine andre damer som jeg er henne og snakke med mindst en gang om dagen. Mine "tossede" mennesker har dog stadig ikke fået fjernet det net der er, så jeg kan ikke komme ind på besøg. Mine mennesker kalder damerne for pensionister, hvad det så er for noget underligt noget at kalde dem.

Jeg har også damer andre steder end i mutterummet. I stuen er der en "Muttevilla", men kun i en etage. Det besøger jeg også når jeg er rundt på mine daglige inspektionsrunder. Sækken med gulerødderne i køkkenet inspiceres grundigt inden de serveres for de andre mutter. Tror i mine mennesker også lader mig kontrollere alt det andet grønne, næ det gemmer de for at jeg ikke skal "inspicere" det hele væk :-)

Når jeg har hilst på dem i stuen skal jeg kontrollere et "Muttehøjhus" magen til mit eget i et andet rum. Det er bare ikke altid så nemt, for "dørmanden" er en teenager og de gør ikke altid det man siger til dem. Om jeg så venter i 10 minutter og bare står foran døren, så "virker han altså ikke" ham den sløve dørmand de kalder Sigeion. Man føler sig lidt dum når man bare bliver ignoreret.
Så er Dimmedutten bedre, han husker meget mere at lade døren stå åben (madmor & madfar siger godt nok han glemmer at lukke den) så jeg lige kan kigge ind til de mutter han har gående i en lille "Muttevilla".

Ham teenageren virker dog en gang i mellem, så jeg kan komme ind på inspektion. I en "Lejlighed" magen til min egen går der et stort brød, men han er nu meget rolig når jeg lige skal se til "min dame" inde hos ham. Han plejer så bare lige at kigge på mig og sige: "Kom du bare ind, jeg har klaret det". Tror i ikke at han bare ligger sig ned og slapper af igen når han har sagt det. Mon sløvhed ligger til teenagere og Sølv-Agoutier, eller hvem af dem har mon smittet den anden?

Der er også hund og katte hos os. Hunden og den yngste kat leger meget sammen og den ene gang væltede hunden ind i mig. Nøj hvor han hylede da jeg satte tænderne i ham. Han ved godt hvem der er husets hersker efter den episode. Katten har jeg ikke fået opdraget helt endnu, men mine mennesker er efter hende hvis hun nu lige vil se om hun må lege med mig.
Hunden er nu nogle gange meget god når han slæber sækken med gulerødder ind i mutterummet så vi kan dele dem mens de andre ser misundeligt på. Menneskerne opdager det som regel bare altid fordi de andre kalder og siger det er snyd det kun er hunden og mig der får gulerødder.

Nå nu kalder damerne, så jeg skal lige rundt på inspektion igen. Det er hårdt at være en "skønhed" med mange tøser i nærheden. Her er jeg så på en af mine inspektionsrunder ved et af "Muttehøjhusene":

Madmor og madfar har hjulpet mig med at sende min historie til AT, så lidt laver de da ud over at fodre :-)

Madmor: Pavon - http://pavon.dk med flere billeder af Møffe.
Madfar: @marsvin.dk - http://mutterne.dk

Trykt i AT # 4, Maj 2004.