Abyssinier er det ægte "Roset marsvin" (som det ofte misvisende kaldes).

Abyssinieren er en af de ældste racer der findes og kom første gang til England i 1861 (attenhundredeenogtres).

Abyssinieren skal have 8 til 10 rosetter fordelt i et bestemt mønster på kroppen (DMK's standard varierer fra dette, men jeg prøver at få den lavet om så den passer med virkeligheden og DMK's samarbejdspartneres standarder). Dette har foreløbigt resulteret i at DMK's standard er rettet fra 10-12 til nu at være 8-12. Får nok det sidste med en dag :-)

Citat fra DMK's tidligere formand Kenneth Hansen via e-mail af d. 21. november 2003:

Jeg kan hermed skriflig bekræfte at vi har ændret ordlyden til 8-12. Da vi ikke ønsker at skade de personer der har avlet efter den gamle standart. Vi kan jo umulig sige at nu er jeres dyrikke raceegnet mere, bare fordi vi ændret det, og dette bare fordi der er avler, der ikke har avlet efter den danske standart. Vi har kigget på de lande vi sammenligner os med og derfor bliver det 8-12.

Citat slut. (Stavefejl m.m. er ikke Webmaster's, da dette er en direkte kopi af svar fra DMK om foreslået ændring af standarden til 8-10 rosetter).

Så mangler vi bare at medlemmerne, dommerene, sekretærerne, standarden osv. bliver opdateret på dette område!!! Det er jo ændret d. 21 november 2003 !!! (Er så vidt jeg er informeret endnu ikke ændret pr. dags dato, hvilket er 8. april 2006!!!

4 sadelrosetter, 2 bagrosetter, 2 hofterosetter og evt. 2 skulderrosetter.
Sadelrosetter er de 4 der sidder på tværs over ryggen (2 på hver side) Disse skal være på linie på tværs af kroppen.
Bagrosetter er de 2 midterste på bagdelen af kroppen (1 på hver side). Disse skal være på linie på tværs af kroppen.
Hofterosetter er dem der sidder på hofterne bagpå (1 på hver side). Disse skal være på linie på tværs af kroppen.
Skulderrosetter sidder foran på skuldrene, men er ikke et krav (0-1 på hver side - Altså maksimum 2 i alt, hvor 2 er optimalt i forhold til 1 pga. symmetrien).

Hvorfor 8 - 10 rosetter? Her er udregningen: 4 sadelrosetter + 2 bagrosetter + 2 hofterosetter = 8 rosetter. Eventuelt +2 skulderrosetter = 10 rosetter. Altså 8 til 10 rosetter.

Hovedet skal virke firkantet med Moustache og horn. Manen skal være samlet (lidt som en hanekam).
Ører skal være store og ligge ned, men det er ikke det der tæller mest i bedømmelserne.
Kamme skal være lige og sammen med rosetterne danne "skaktern". Ovenfra skal abyssinieren se ud som om den har et symmetrisk mønster af rosetter der ligger på linier langs kroppen og hen over ryggen. Kammene består af den pels der adskiller rosetterne og er det mest fremtrædende. Pelslængden skal optimalt være 4 cm.

Abyssinier tilhører Ruhårsracen og bør ikke vaskes op til en udstilling (mindst 14 dage før) da det vil gøre pelsen blød, hvilket vil tælle ned under en bedømmelse.

Fejl:

De værste fejl er følgende:
Manglende rosetter, rosetter ude af linie, dobbelt rosetter, flade rosetter, åbne rosetter (for stort centrum), løbende rosetter, snoede kamme, for kort pels, for lang pels og blød pels.

Mindre fejl er:
Øjne og ører.

Tegning: Copyright Gitte Bramm.

Tekst: Copyright Johnny Ramm.

Mutterne.Dk forside